Over Esther

Mijn naam is Esther de Groot en ik ben geboren en getogen in Twente. Sinds 2011 woon en werk ik in de provincie Groningen.

In 2019 ben ik, naast mijn baan als sociaal werker/regisseur, begonnen als zzp-er in de jeugdhulpverlening. Hieruit is in 2020 Anker Systeemtherapie ontstaan. Naast sociaal werker ben ik gezins- en jongerencoach en systeemtherapeut in opleiding.

Vanuit mijn passie om mensen te helpen zo gelukkig mogelijk te zijn met zichzelf in relatie tot de ander en jeugdigen te helpen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen, heb ik mij ontwikkeld tot geregistreerd HBO jeugd en gezinsprofessional. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in de hulpverlening, waarbij ik gewerkt heb met mensen met zeer uiteenlopende en complexe problemen.

Ik leef en werk vanuit mijn christelijke identiteit. Hier ontleen ik mijn normen en waarden aan dat elk mens deugd en het waard is om ten volle te mogen leven in relatie tot de ander. Ook is mijn geloof mijn houvast in het leven.

In het dagelijks leven ben ik echtgenote, moeder en bonus moeder van drie jongvolwassen kinderen. Ik ken de uitdagingen die een (samengesteld) gezin met zich meebrengen, als ook de vragen die je kunt hebben over je relatie en je kinderen. Niets is mij dan ook vreemd.

Anker staat voor hoop en houvast en dat is wat ik wil bieden wanneer het zelfstandig even niet meer lukt. Samen gaan we dan op zoek naar jullie eigen oplossingen.

 

 

De 'hoop' is in de christelijke kunst altijd symbolisch uitgebeeld door een anker. In de brief aan de Hebreeën horen we: 'De hoop is voor ons een vast en onwrikbaar anker, uitgeworpen aan gene zijde van het voorhangsel, waar Jezus als onze voorloper reeds is binnengegaan, nu Hij [-] hogepriester is geworden tot in eeuwigheid' (Hebreeën 06,19-20).